Monday

Inspirerad av min matbloggande vän skapar jag nu en egen matblogg till hans ära.
Dagens mat (*trumvirvel*):

Frukost: 2 knäckebröd av sorten Ryvita Grain skulle jag tro (de är det billigaste alternativet på Sainsbury's Local, dvs. vår lokala mataffär).
Det ena toppat med några återstående smulor getost sen i lördags. Det andra enbart smör.
Eftersom hungern fortfarande satt i blev det även en kiwi på det som jag inte alls var sugen på så det var inte gott.

Middag: Vegetarisk lasagne som göttar sig i ugnen just nu! Eget ihopknåpat recept som följer:
Gröna lasagneplattor, typ 8 st. (Stulna från ett överblivet skåp i köket.) Tror smaken ska likna spenat. Vi får se.
Smöra en form och lägg ut några plattor så de täcker bottnen av formen.
Sen kokade jag blomkål, broccoli och morötter, alla från Lidl, och gjorde samtidigt fylling/sås i en annan gryta bredvid.
Såsen består av vatten, linser (som först får koka ihop) sen en skvätt mjölk och redigt med riven, dyr mozzarella ost i. Ta av grytan från plattan innan osten hälls i. Krydda och rör om som som en dåre så inte såsen blir klumpig eller grynig. Detta lyckades jag PERFEKT med för första gången i mitt liv. Jag är onekligen stolt.
Hacka i lite lök i såsen om lök faller dig smaken. Jag älskar lök. All lök. Den här gången hade jag i gul lök.

Skär de kokta grönsakerna i mindre bitar och sprid ut över lasagne-plattorna. Häll över hälften av såsen över detta. Släng på ett lager till med plattor, fördela lite mer grönsaker och slå över resten av såsen.
Sen in i ugnen på ca. 220 grader i ca 30 minuter eller tills maträtten fått en fin gyllenguldig färg.
Ta ut ur ugnen.
Låt svalna.
Ät.

Återkommer med bilder och dagens kvällsmål!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0