Sunday!

Har känt mig väldigt sleten och äcklig i magen idag. Kan bero på all alkohol och tycker förövrigt att jag äter på tok för dåligt. Får se om jag orkar bättra mig.

Dagens frukost bestod i alla fall av Tortellini ifrån Lidl med ricotta och spenat (tror jag) och hemmalagad svampsås som blev superduper god. Rekommenderar INTE Hollandais-sås till tortellini, utan SVAMP-sås.



Hemmalagad svampsås a la Josefine kl 12 på morgonen:
Stek:
Svamp och någon slags hackad lök (jag tog "spring-onions" som tydligen är gräslök, man lär sig något nytt var dag!)
Stek helst i smör för då blir det godast.

När det är lämpligt brynt ta av kastrull eller stekpanna från plattan och strö över 2 msk mjöl och rör om ordentligt så mjölet gojsar till sig med svamp och lök.

Häll på 2 dl soyamjölk och ställ tillbaka på plattan, rör om med sked tills det kokar ihop och låt koka tills såsen fått lämplig konsistens och tjocklek efter smak.
SALTA OCH PEPPRA!

Häll sås över kokade tortellinisar och jäklar vad mätt man blir!
Till detta dracks vatten.

Lunch bestod i alla hast av två toast med enbart smör och en banan. Vatten.

Middag: Här avancerar vi med PYTT I PANNA, en gammal klassiker.
Gör så här:
Hacka förkokt potatis i lämpliga bitar (funkar ICKE ALLS med hela potatisar, tar säkert tusen år att steka isf...)
Stek dessa i smör med t.ex. svamp, förkokta grönsaker (broccoli, blomkål, morötter ect.) eller färska grönsaker som man gillar, typ lök eller paprika.
Stek på ganska hög värme tills allt är brynt, salta och peppra.

Skjuv all potatis-grönsaksröra åt sidan och stek ett icke vändstekt ägg i pannan (Proteiner!). Eller ja, vändstek om du vill men jag tycker det är göttigt när gulan är rinnig och kan blanda sig med potatisröran.

Häll upp på tallrik och avnjut med någon slags sås. Själv åt jag min pytt i panna med cranberry sauce, mycket lyckad kombo!



Kletigt och gött.
Avnjöts med vatten.

kvällsmat blev fyra knäckebröd med smör och ost och två kaffekoppar för att bota min huvudvärk och mitt godissug, vet faktiskt inte vad som är bäst i hälsoväg, fyra Ryvita Grain och kaffe eller en Snickers om jag ska vara helt ärlig. Men jag avstod i alla fall från Snickers.

Saturday!

Japp, då blir det gårdagens mat.

Frukost blev lite extra lyxig idag då jag mindes att jag hade dragit med mig en avokado till jobbet för några dagar sen och där hade den legat i stilla ro och mognat till sig - MUMS!
Rostade en skiva bröd, mosade min avokado och toppade med en saftig tomatskiva, till detta blev det soyacup från PRET. VEGANSKT!



Japp, så såg smarrigheten ut, kan meddela att det var otroligt mumsigt. Blir nog en repris imorn om min andra avokado har mognat. Får be den skynda sig.

Lunch blev Lentil soup från Lidl, väldigt smarrig även den. Kokade upp den i en kastrull med lite andra grönsaker. Man ska ju tydligen helt inte använda MICRO längre, tusan också. Men ja, strålning är väl inte nyttigt för hälsan antar jag.............. (Tog tusen år att koka upp......)

Framåt kvällningen hade vi lördagsmys på jobbet med te och en äcklig äppelkaka. Fyllningen var direkt äcklig och pajdegen var knappt ätbar. Slank dock ned. Gratis var det ju.



Teet var förövrigt kallt och det var också jävligt äckligt.

Senare på kvällen hade jag fruktstund med en övermogen kiwi och en banan. Vitaminer osv.
Sen blev det även denna kväll alkoholintag i form av ett glas vin i goda vänners lag innan jag äntligen fick komma hem och sova.

Friday!





Nu börjar vi onekligen närma oss!
Fredagen började med frukost. Låt oss se efter i arkivet. JAJEMÄN!



Kiwi och jordnötssmör-macka. Kaffe utan mjölk - VEGANSKT! Inte illa, inte illa.
Smarrigt värre.

Lunch denna dag: Minns icke, men eftersom jag har blandat ihop alla dessa paj-dagar kanske det var en paj även idag.

Middag bestod av en hummusmacka med grönsaker och pepar och salt (OFC) och lite pommes och majo vid sidan om, det är ju fredag liksom.



Sen vare "Cleaning the Lines"-fredag så på jobbet drack vi öl.
När jag kom hem tror jag att jag mölade i mig mer bröd med ost, sylt och smör.

En riktigt brödig dag med andra ord. Den får 5 av 5 toasters helt enkelt.

Friday!





Nu börjar vi onekligen närma oss!
Fredagen började med frukost. Låt oss se efter i arkivet. JAJEMÄN!



Kiwi och jordnötssmör-macka. Kaffe utan mjölk - VEGANSKT! Inte illa, inte illa.
Smarrigt värre.

Lunch denna dag: Minns icke, men eftersom jag har blandat ihop alla dessa paj-dagar kanske det var en paj även idag.

Middag bestod av en hummusmacka med grönsaker och pepar och salt (OFC) och lite pommes och majo vid sidan om, det är ju fredag liksom.



Sen vare "Cleaning the Lines"-fredag så på jobbet drack vi öl.
När jag kom hem tror jag att jag mölade i mig mer bröd med ost, sylt och smör.

En riktigt brödig dag med andra ord. Den får 5 av 5 toasters helt enkelt.

Thursday!

Ohja, denna dag minns jag väl trots att jag helst vill att den ska falla i glömska. Bakfylla var det här!
Inledde dagen med en stadig frukost och efterrätt på det blev spykänslor och huvudvärk!



Dock kände jag hur min uttorkade kropp skrek efter salt. Svaret blev:



Resultat av detta: Mer illamående. Har blivit så vek på senare da'r!
Icke att förglömma: Vatten i mängder.

Knallade iväg till jobbet och började sakta återgå till en mänsklig fysisk form.
Har för mig att jag smaskade på lite riskakor även denna dag.

Middag: Tror bestämt att var IDAG jag åt pajen, icke igår. Gårdagens middag är och förblir ett mysterium. Eller så kanske jag åt den två dagar i rad.



Tur att jag har två bilder. Här kan ni se en närbild på innehållet. Slemmigt, med smarrigt!

Även denna kväll blev det lite vin och chokela på det. Herregud, alkoholistvarning.

Wednesday!

Ja, gårdagens frosserier stoppade inte mig.

Frukost denna onsdag blev... Vänta, ska kolla arkivet.
Ne-e. Denna dag verkar kameran har varit bortglömd.

Men jag tror bestämt att jag icke svek min trogna vana att inleda dagen med toast och kaffe.

Lunchen bestod av soppa. Det vet jag.
Denna gång var soppan ifrån Lidl. Först skulle jag äta "Scotch Brosch". Sen lusläste jag etiketten på både engelska, tyska, danska och franska och insåg till slut att soppan kunde innehålla BEN. Icke lämpligt för veggies. Mina engelsktalande vänner guidade mig genom etiketten och avslöjade att soppan innehöll fisk! AJAJAJAJAJ. I soporna med den och fram med den gamla hederliga svampsoppan istället, toppad med lite morotsbitar och bönor.

Antar att maträtten som vanligt såg ut som om någon spytt upp i min tallrik. Lika bra att strunta i bilder.

Kvällsmat: Icke den svagaste aning. Tror det var denna paj.



Dessa pajer är ifrån PIEMINISTER (googla för all del) och denna innehöll svamp bl.a. och något annat gojsigt. Var ganska smarrigt med morötter, bönor och en klick majonäs.

Kvällen avslutades med vin och en strawberry Daquiri och massa mys med kollegorna. Kramar är bra för er fysiska och psykiska hälsa barn, fem om dagen!

Tuesday!

Asså, shit. Detta var ju typ en vecka sen. Låt mig kolla i bildarkivet för att få lite ledtrådar.
Jag vet i alla fall att jag jobbade, vilket brukar innebära en macka med något smarrigt pålägg på och kaffe till frukost.
Så var det nog. Alla <3-ns dag till ära!

Lunch bestod nog av GOAT CHEESE SANDWICH! Min favorit på jobbet :))


Här kan ni se den underbara skapelsen som från botten och uppåt består av följande:
Ett rostat bröd
Blandad sallad (babyspenat, isbergssallad, roman-, rocculasallad osv osv)
En inlagd paprika, oljig och go.
En grillat bete Chevre (get) ost!

Detta avnjöts med sallad och "onionmarmalade", alltså lökmarmelad.
Jag tror att man helt enkelt bara kokar lök med massa socker. Vet dock icke om det skall vara röd eller gul lök. Kanske är en smaksak.

Sen hade vi alla <3-dag fika på jobbet. Som den snälla själ jag är gick jag och köpte dyra muffins till mina älskade pojkar på jobbet ifrån Fortnum and Mason.


Min chef hade köpt kaffe. Tur det, hur har man annars en fikastund? Kaffet kom ifrån PAUL. Gött.

Mot kvällningen knaprade jag riskakor. En organic banana slank också ned.

Efter jobbet värmde jag upp lite middag, riskakor mättar inte i längden, barn! Sen drack jag upp en halv flaska vin och käkade chips och godis ackompanjerat av filmen "Water for Elephants! bara för att götta mig redigt ordentligt i min ensamma misär!


Monday!

Godkväll kära läsare, nu ska ni få dagens mat-uppdatering!
Vi börjar med en rejäl load med pannkakor till frukost!
Recept:
1 ägg
1 dl mjöl
1 1/2 dl soyamjölk
En nypa salt
En tsk bakpulver

Stek i smör och inte på för hög värme, gör tunna pannkakor genom att hälla i smet så det täcker 3/4 delar av pannans botten, snurra och vrid sen pannan så smeten kletas ut över hela bottnen, då blir det frasigt och fint!



Detta avnjöts med sylt och lite socker. Provade att ha socker + kanel + chokladpulver på, ingen hit. Det ska vara slafsigt och kletigt!

Dagens lunch bestod av ögongodis i form av Abercrombie-modeller, barbröstade med putiga muskler. Fick dock inte smaka, bara titta.
Sen inhandlades det Jellybeans och Pick 'n' Mix candy på Hamleys leksakbutik! Där fick man både titta OCH smaka på Jelly beans i alla möjliga färger och smaker! Dock bara efter att man köpt dem.


Butter popcorn är ju godast! Smakar precis som smöriga hemmapoppade popcorn, omnomnom!

Middagen bestod av vegansk hemmalagad korv stroganoff med soyakorv i och potatis till och kokta grönsaker såklart. Glöm inte grönsakerna barn, ni behöver era vitaminer!

Josefines veganska stroganoff:
1 gul lök
1 halv burk svamp
1 burk bönor (Välj din favorit!)
4 st soyakorvar (veganska)

Hacka allt detta efter behag och stek i en panna med smör.
Sen för att såsa till det behöver du:

3 msk tomatpure
3 dl soyamjölk
Soyasås (efter behag)
Kryddor:
Salt
Peppar
Curry
En gnutta vitpeppar om detta gillas

Häll i alltihop, krydda efter smak och låt puttra några minuter. Typ 5.

Till detta kokade jag blomkål, broccoli och morötter (Lidl-mix) och ärtebockar (Sainsbury's). Kokade också en rejäls drös med potatisar. Detta är väl ej det mest optimala alternativet till stroganoff men man tager vad man haver och ris tycker jag icke om.
Det gick i alla fall ner och nu står det säkert 3 portioner i kylen om hungern skulle infalla.



Kokandet och puttrandet i ACTION!



En härlig skål med mat redo att förtäras!

Resten av kvällen åts allt godiset upp förutom de äckliga Cinnamon Swirl-bönorna.
Råkade även gaffla i mig några slevar av Linets chokladkaka.
Till allt detta dracks vatten.

Åh hoj! Drack även en kaffe på stan idag, soyacappuccino från EAT, lite spänningen i vardagen liksom, byta kaffekedja sådär in i emellanåt.


Sunday!

Nu är vi äntligen tillbaka på ruta 1, söndag. Sista dagen i veckan, men nu är vi i fas ännu en gång och bilderna är rykande färska.

Frukost!


Blev ännu en dag av soyayoghurt och flingor, omnomnom! Denna dag inleddes även med lite snabbkaffe (usch vad illamående man blir om man dricker för mycket, BEWARE KIDS!) Om ni undrar vad som står till vänster är det en ekologisk honungsburk med eko-honung i.
Denna honung blir dock lätt stel så häll i lite hett vatten och rör om så häftigt och mycket du bara kan tills honungen blir rinnigare. (DAGENS TIPS!)

Denna söndagsfrukost avslutades med en banan.

DAGENS TIPS NUMMER 2:
Veckohandla, mina små barn. Idag har jag och my fellow-blogger varit på Lidl och inhandlat massa ätbart.



Två påsar är mina och dessa kostade inte ens 20 pund, bara 19.24.
'


Dagens inköp! Nu har jag handlat 2 soppor och en påse tagiatelle som ska bli jobb-luncher, avokado till mellanmål, vin, chips, soyakorv, massa konserver, majs och svamp, bröd och frusna grönsaker bl.a. i matväg. Nu ska jag inte handla mat på minst en vecka.

Vill ni se mitt mathylla? Klart ni vill Här kommer den!



Ah, njut av skönheten, fullproppat med torrvaror som skulle kunna föda en hel bunker full med fattiga svenskar under en månads tid om vi någonsin skulle hamna i krig. Eller ja, den skulle i alla fall kuna föda mig i en vecka.



Här får ni se vårat underbart dukade söndagsbord. Här blir det ingen söndagsstek inte! Utan vi slår till med en upptinad lasagne, längst till vänster som är min. Om ni vill ha reda på de två återstående rätterna får ni kika in på dessa bloggar:
http://pervictorsmarrigmat.blogg.se/
http://perlinasmarrigmat.blogg.se/
Vatten och Iberogast till detta. Sen slängde jag även i mig 3 av Victors utsökta havrebollar. Smarrigt värre! Smakade även lite på Linas laktris. Åt som på gammeldags vis när man gnager av de bitar som inte består av laktris och slänger laktrisen i mitten.


UPDATE!!!!! Kom på att jag hetsåt Victors äppelpaj igår kväll också, tur att han hade fryst in ca 9/10 portioner annars hade det kunnat gå illa.

Saturday!

Nu är vi framme vid gårdagen! Tyvärr så hade jag förlagt kameran hemma. Och det blev många favoriter i repris denna dag. Dessutom köpte jag riskakor.

Började dagen med att vara hungrig! Så jag drack ett stort glas vatten och åt fyra Ryvita Grain knäckebröd med enbart smör för det är lite fattigt på påläggsfronten.
Påväg till jobbet köpte jag mig en kaffe för mina näst sista små slantar. På PRET.
Sen gick jag till Tesco och inhandlade en påse bananer och riskakor. Med en gnutta havssalt, väldigt smarrigt, lite törrt dock.
Åt en banan och en riskaka.

På lunchen blev det ännu en soppa. Dock Heinz denna gång som inte alls var lika god. Vet inte ens varför jag köpte den då jag inte ens gilar tomatsoppa, och detta var tomatsoppa. Detta förtärdes men en matsked sour cream och en ostskiva. (Sour creamen är förövrigt så jäkla mycket godare i England!)

På kvällen snaskade jag i mig ännu 2 skivor riskakor och drack hutlösa mängder vatten.

När jag kom hem började jag tina upp min lasagne, insåg sen att eftersom den var frusen hade det tagit tusen år för den att tina i micron. Därför tog jag ur den och la den i kylskåpet. Tog ut ännu en soyayoghurt och åt med lite flingor. Enkelt och mättande. Tror jag drack en liten kopp te med honung i.

Somnade sedan i "plank-ställning". Vi har bildbevis.

Friday!



Ni blir det fredagsmat! Inget mys för den här bloggarens del men ja. Man överlever väl. Vi inleder såklart fredagen med en frukost i daglig ordning!



2 skivor med organiskt bröd, kaffe och Iberogast som ni kan skymta i bakgrunden.

Lunch bestod utav Baxter-soppa som jag verkligen rekomenderar! Smaken som jag fastnade för idag var Minestrone. Dock inte lika god som den med butternut squash. Värmde upp min soppburk i micron, det bubblade på lite väl mycket så när jag tog ut den såg det ut som om någon hade spytt i en djup tallrik. Blev lite mobbad för det.
Men som vi säger i Sverige, det blir inte vackrare dit det kommer heller!



Bild på min soppa. Tror jag avnjöt några skedar med jordnötssmör som efterrätt. Minns dock ej.

Kvällsmat blev ännu en hastig macka med jordnötssmör och banan, vatten. Personligen brukar jag salta denna macka så att det blir lite sött-salt, tycker det är mycket smarrigare så!

Fredagens nattamat bestod utav en soyayoghurt, körsbärssmak och lite flingor. Mölde säkert på med något mer, minns ej och lika bra är väl det.

Thursday!



Ojoj, här har det hänt grejer och mat har förtärts! Torsdagens meny bestod utav detta:

Frukost blev en presso-kaffekopp och två rostade bröd med hummus och grönsaker. Icke påhittingt någonstans och hungrig som en varg var jag hela dagen!

Middag: Blev brakmiddag med vegetarisk hamburgare! Denna gång festades det till med en halv hamburgare-bröd-bulle, massa grönsaker och majonäs, omnomnom. Men frosseriet stannade icke där mina vänner, nej.
Efteråt eftersom jag hade 2 timmars rast denna dag gick jag till PRET och köpte en cappuchino, soya såklart, och en chokladkaka. Den var SÅ god. Ibland får man unna sig.



Min skrynkliga pöse med några enstaka chokladsmulor på.

Torsdagens festliga kväll avslutades icke heller med en ciabatta med jordnötssmör och banan, nej. När jag kom hem fick jag tydligen för mig att jag fortfarande var hungrg, vet dock inte om så var fallet. Men dagen avslutades i alla fall med en otroligt micclyckad äggröra.



Ja, det var äckligt. Och alldeles för salt. Nu, FREDAG!

Wednesday!

Nu mina små barn, ska ni få höra dagens meny!
Denna gång utan bilder för idag har det varit många favoriter i repris.

Frukost: Macka från PRET och pressokaffe från Tesco. Denna gång tillagade jag kaffet ungefär hälften så starkt som jag brukar så den här gången var det till och med drickbart utan spykänslor.

Lunch: En vegetarisk burgare, säkert massproducerat och sjukt omiljövänlig, stryk skulle den ha! Men god var den... Denna avnjöts ihop med en fräsch sallad. Inget bröd, inga pommes. Dock en klick majonäs. Något måste man ju få unna sig liksom.

Middag: Lasagne igen. Det är ett tips ni borde ta efter små barn; LAGA MYCKET MAT PÅ EN GÅNG! Sen kan man bara äta och äta tills man dör. Eller frysa in och tina upp och äta dagen efter. Alternativen är oändliga när det kommer till storkok!
Till efterrätt blev det en skiva rostat bröd med hummus och hutlösa mängder ost.

Tyvärr råder det tillfällig bildbrist i kameran men jag hoppas ni överlever en dag.

Tuesday evening:

Måste bara berätta om min otroligt godartade statistik! Detta ska firas med ett glas vatten och tandborstning!
För trots all mat måste ju tänderna borstas in emellan åt, munhygigen får inte förglömmas! Kanske ett knäckebröd på detta, fast nej. Icke mer bröd. Varierad kost barn!

Tuesday!



Tisdagens mat har bestått av bröd hela jävla dagen. Så jävla dåligt av mig. Här får ni dagens meny i bilder.



Första målet på dagen bestod av soya-cappuccino och en äggmacka ifrån Pret. Helt okej gott. Man blir sjukt mätt på ägg så det är ett bra tips om ni är hungriga! - Ät ägg!

Lunch/Middag:



En liten sallad jag slängde ihop. Eftersom jag fick infallet att kasta i lite knosad blue cheese blev det hela väldigt äckligt. Annars bestod salladen av sallad, gurka, tomat, morötter och en klick lök-marmelad. Smakar lika konstigt som det låter. Hade även en bröbete till detta med hummus på. Närbild på hummus och bröd:



Så ja, ännu mer bröd.
Kvällsmat bestod av ännu mer äcklig mat. För att få det hela att kännas lite godare inbillae jag mig att den törre salladen (igen) var förrätt, spetsad med en klick majonäs. Min peanutbutter-sandwich fick stå för efterrättsdelen. Den var ju trots allt lite sötare.
Man kan också tro att två goda saker som 1. Majonäs och 2. Jordnötssmör kan bli en ÄNNU godare kombination. Så är INTE fallet när det gäller dessa två komponenter. Håll dem så långt som möjligt ifrån varandra. Undvik att doppa din macka med jordnötssmör i majonäs!



Äcklig kvällsmat. Toppad med lite för starkt presso-kaffe vilket gjorde min mage lite bubblig.



Dagens dryck, bubbelvatten med lime och is! bäst på hela dagen!

Monday evening:

Kvällsmatens förfarande i bilder:
Vi börjar med dagens nödvändiga inköp. Ocean spray; Cranberry smooth sauce och Sainsbury's; 6 free range eggs.



Ingredienser: 1 ägg, lite mjöl, lite mjölk. Höfta lite tills det blir bra. *Visp visp!*



Värm upp en panna och släng i en klick smör. Olive Spread by Sainsbury's är icke det bästa av alternativ men man tager var man haver som vi säger i Sverige.



Ha i en tsk kanel och en tsk socker i smeten. Doppa i två tinade rostbröd. Låt brödet götta sig riktigt ordentligt i smeten innan dessa bröd skall stekas i smör. Icke olja.



Taadaaaa! Fattiga riddare a la Josefine. Servera som här t.ex. med en klick smör, socker&kanel-blandning och Cranberry smooth sauce. Mata på bara, möla på med massa gött och njut!

Måndagens maträtt (igen):

omnomnom!
Ännu en bild. Här ser ni även lagren hyfsat tydligt. Mycket smarrigt.

Måndagens maträtt:

Nu i bilder.

Har även fått i mig lasagnen. Hur man äter lasagne på lataste sättet, dvs utan gaffel:
Hugg in på maten som en hungrig haj! Riv och slit bara, möla i dig.

Fick även i mig en liten chokladbete såhär på kvällskvisten. Marabou choklad som min mor hade skickat i ett paket, middagen slank även ner med några droppar medicin. Härligt, härligt.

Monday

Inspirerad av min matbloggande vän skapar jag nu en egen matblogg till hans ära.
Dagens mat (*trumvirvel*):

Frukost: 2 knäckebröd av sorten Ryvita Grain skulle jag tro (de är det billigaste alternativet på Sainsbury's Local, dvs. vår lokala mataffär).
Det ena toppat med några återstående smulor getost sen i lördags. Det andra enbart smör.
Eftersom hungern fortfarande satt i blev det även en kiwi på det som jag inte alls var sugen på så det var inte gott.

Middag: Vegetarisk lasagne som göttar sig i ugnen just nu! Eget ihopknåpat recept som följer:
Gröna lasagneplattor, typ 8 st. (Stulna från ett överblivet skåp i köket.) Tror smaken ska likna spenat. Vi får se.
Smöra en form och lägg ut några plattor så de täcker bottnen av formen.
Sen kokade jag blomkål, broccoli och morötter, alla från Lidl, och gjorde samtidigt fylling/sås i en annan gryta bredvid.
Såsen består av vatten, linser (som först får koka ihop) sen en skvätt mjölk och redigt med riven, dyr mozzarella ost i. Ta av grytan från plattan innan osten hälls i. Krydda och rör om som som en dåre så inte såsen blir klumpig eller grynig. Detta lyckades jag PERFEKT med för första gången i mitt liv. Jag är onekligen stolt.
Hacka i lite lök i såsen om lök faller dig smaken. Jag älskar lök. All lök. Den här gången hade jag i gul lök.

Skär de kokta grönsakerna i mindre bitar och sprid ut över lasagne-plattorna. Häll över hälften av såsen över detta. Släng på ett lager till med plattor, fördela lite mer grönsaker och slå över resten av såsen.
Sen in i ugnen på ca. 220 grader i ca 30 minuter eller tills maträtten fått en fin gyllenguldig färg.
Ta ut ur ugnen.
Låt svalna.
Ät.

Återkommer med bilder och dagens kvällsmål!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0